Intrebari frecventeDoralnic Case din busteni

Pe parcursul experientei noastre in constructia de case din busteni, am observat ca inainte de inceperea constructiei casei, proprietarul acesteia trebuie sa cunoasca fiecare detaliu al proiectului. De accea, am creat acest mic-ghid, menit sa raspunda intrebarilor cele mai frecvente legate de constructia unei case de lemn.
Speram sa va fie de folos iar daca acestea nu raspund complet intrebarilor dumneavoastra, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.


CE TIP DE FUNDATIE NECESITA CONSTRUCTIILE DIN LEMN MASIV ?

– Pentru casele mijlocii si mari, se impun fundatii continue clasice, asemanatoare celor pentru casele din zidarie cu caramida sau beton.
– Pentru casele mici, pot fi suficiente fundatiile discontinue cu o structura diferita in fundatie de particularitatile acesteia.

CUM REZISTA O CASA DIN LEMN ROTUND LA CUTREMURE ?

– Casele din lemn rotund de tip finlandez rezista FOARTE BINE la cutremure de pana la 8 grade pe scara richter, datorita chertarilor in care este fixat lemnul.

CE FINISAJE SE POT APLICA IN BAI , BUCATARII IN CASELE DIN LEMN ROTUND ?

– Se pot face aceleasi finisaje ca si pentru casele cu zidarie clasica de caramida/beton.
– Singura particularitate este legata de montarea faiantei care se face pe suport de gips carton prin montanti care sa permita tasarea zidariei si miscarea relativa a acesteia in raport cu zidaria.

CE FEL DE SISTEM DE INCALZIRE POATE FI FOLOSIT ?

– Se poate folosi orice sistem existent acum pentru incalzirea acestor case de lemn masiv.
– Noi recomandam folosirea cu prioritate a instalatiilor centralizate de incalzire, fie radiatoare/convectoare, fie cu incalzire prin pardoseala. Centrala termica poate fi alimentata cu orice fel de combustibil sau poate fi electrica, in functie de conditiile optime existente. Se pot folosi de asemenea si sursele termice cu foc, asa cum sunt sobele si semineele. In acest caz, recomandarea noastra este folosirea camerelor de ardere inchise sau semi-inchise pentru gradul lor sporit de securitate in exploatare.

MONTAREA INSTALATIILOR ELECTRICE PREZINTA RISCURI LEGATE DE INCENDII ?

– Instalatia electrica se realizeaza cu conductori cu grad sporit de conductivitate si izolatie, cu armaturi suplimentare, astfel incat nu exista pericolul scurt-circuitelor si a supraincalzirii acestora.

CARE SUNT RISCURILE CARE POT APAREA DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE GARANTIE ?

– Termenul de garantie acordat de DORALNIC GRUP este de 5 ani de la data montajului definitiv si are in vedere integritatea structurii kitului. Dupa expirarea acestei perioade nu exista riscuri semnificative legate de structura de kit. Perioada reala a acestor kituri este de zeci de ani, existand dovezi numeroase: structuri ale unor case si mai ales biserici vechi de peste 100 de ani cu structura inca foarte buna.